Pensionstalling op Manege de Eenhoorn

Manege de Eenhoorn verzorgt niet alleen manegelessen. Het is ook mogelijk uw eigen paard of pony bij ons te stallen. Wij proberen ons beleid met betrekking tot paardenwelzijn voortdurend te verbeteren en uw paard/pony krijgt bij ons dan ook een uiterst goede verzorging. Daarbij hebben wij vele service mogelijkheden om het u zo makkelijk mogelijk te maken. 

Pensionstalling is standaard inclusief:

 • Uitmesten; de stallen worden wekelijks machinaal uitgemest en dagelijks rechtgetrokken en waar nodig opgestrooid.
 • Voeren; er wordt 2 keer per dag kuil gevoerd (8.00 en 20.00 uur) en 2 keer per dag brok gevoerd ( 12.00 en 18.00 uur).
 • Toezicht; er is 24/7 iemand op het terrein aanwezig om op de veiligheid en gezondheid van uw paard/pony te letten.
 • Gebruik accommodatie; wanneer er geen groepslessen zijn, zijn de rijbanen vrij toegankelijk. Wanneer er een privéles is mag bijgereden worden. Ook de 2 longeercirkels (binnen in de molen en buiten met ‘eb & vloed’ bodem) zijn vrij toegankelijk.
 • Kastje; bij de stalling zit een zadelkast inbegrepen waar uw belangrijkste spullen inpassen. Ook is het mogelijk een extra kastje te huren.
 • Inenten; jaarlijks worden alle paarden en pony’s tegelijk ingeënt. De inentingen influenza en rhino zijn beide bij ons jaarlijks verplicht. De kosten hiervan worden door de dierenarts bij u als eigenaar doorgerekend.
 • Mestonderzoek en evt. wormkuren; aan het begin en eind van het weideseizoen (rond mei en oktober) doen we bij alle paarden een mestonderzoek, op basis van die resultaten worden de paarden/pony’s alleen behandeld waar nodig. De kosten hiervan worden doorberekend.
 • Gezelligheid & sociale controle; u bent nooit alleen, dit is niet alleen veel gezelliger, maar ook fijn (o.a. voor uw veiligheid) dat er altijd hulp in de buurt is.

Onze extra mogelijkheden:

 • Stapmolen; de stapmolen wordt alleen gebruikt door personeel. U kunt tegen betaling uw paard/pony dagelijks of per keer in de molen laten zetten.
 • Paddocks; net zoals de molen, kunt u de paddock gebruiken tegen betaling, u kunt uw paard ook zelf in de paddock zetten.
 • Weidegang; in het zomerseizoen kunnen alle pensionpaarden een dagdeel op de wei. Hiervoor hebben we kleine weidepaddocks achter het terrein. Het is mogelijk (tegen betaling) uw paard/pony door ons op de wei te zetten en/of af te halen.
 • Lessen; we hebben verschillende instructeurs waar u groeps- of privélessen bij kunt volgen. Als onze instructeurs zijn gediplomeerd en minimaal Z dressuur.
 • Solarium & warm water; tegen een kleine vergoeding kunt u gebruikmaken van het solarium en warm water op de spuitplaats.
 • Wedstrijden; bijna elke zondag is er een evenement op ons terrein, zoals wedstrijden en andere activiteiten. Dit biedt de mogelijkheid om ‘thuis’ wedstrijden te starten, zowel onderling als officieel en dressuur & springen.
 • Vervoer; voor onze vaste klanten hebben wij de mogelijkheid onze trailer te huren of gezamenlijk op wedstrijd te gaan met de vrachtwagen.

Wij zijn aangesloten bij de FNRS/KNHS en zijn in het bezit van 4 sterren en het veiligheidscertificaat. Om kwaliteit te kunnen bieden hebben wij vele extra’s. Zoals bijvoorbeeld de anti-vliegenspray die in iedere box hangt. Deze is biologisch afbreekbaar en wordt in de zomerperiode automatisch meerdere keren per dag in de stallen gespoten. Onze waterleidingen zijn verwarmd zodat de drinkbakken in de winter niet bevriezen.

Voordat u een eigen paard/pony besluit aan te schaffen, adviseren wij u om zich eerst goed te verdiepen wat er allemaal bij komt kijken. Dit kan het beste op deze pagina van de KNHS over het kopen van een paard. Kijk voor alle kosten op onze actuele prijslijst. Het is altijd mogelijk een rondleiding aan te vragen. Voor overige vragen en afspraken kunt u terecht bij ons personeel.

Tot ziens bij Manege de Eenhoorn!