Paardenwelzijn en Ruitergewicht

 

Paardenwelzijn en ruitergewicht

Zoals jullie weten zijn wij al langere tijd bezig met het paardenwelzijn. We investeren onder andere in een goede bodem, goede zadels, dierenarts en tandarts. We denken ook na over de belasting voor de paarden qua ruitergewicht. We moeten onze verantwoording nemen voor onze paarden.

We hebben besloten toch regels te gaan hanteren. Vanaf heden zullen we geen ruiters meer aannemen boven de 85 kilo.

En vanaf 1 december willen we voor al onze klanten een maximum gewicht instellen van 90 kilo; inclusief kleding, laarzen en cap. Er zal 2 keer per jaar een weegmoment komen; in juni (voor de vakantie) en december (voor de feestdagen).

Er zijn natuurlijk mensen die langer en groter zijn dan gemiddeld, voor diegene maken wij een uitzondering door naar het BMI te kijken. Hierbij hanteren we een maximum van 27.

Als voorbeeld:
Een vrouw met een lengte van 1.70 m. en een gewicht van 65 kg.
Heeft een BMI van 22,5 (65 : 1.70 x 1.70 = 22,5)
Een man met een lengte van 1.90 m. en een gewicht van 90 kg.
Heeft een BMI van 24,9. (90 : 1.90 x 1.90 = 24,5)
Een BMI van tussen de 20 en 25 is een goed gezond gewicht.
Een BMI tussen de 25 en 30 is overgewicht.

Al sinds de jaren tachtig wordt er onderzoek gedaan naar het effect van overgewicht van de ruiter op het paard. Hierin is naar voren gekomen dat een paard geen problemen ondervindt wanneer het lichaamsgewicht van de ruiter incl. het harnachement en rijkleding tussen de 15 en de 20% van zijn eigen lichaamsgewicht is, mits de ruiter goed meebeweegt en het paard rijtechnisch niet stoort.

Leuk vinden we het niet. Maar we zijn van mening dat het wel noodzakelijk is. Zeker aangezien een aantal van onze paarden op leeftijd zijn en het vinden van nieuwe geschikte paarden tegenwoordig uiterst moeilijk is.

We hopen op jullie begrip en medewerking.

Manege de Eenhoorn

Startersaanbieding

 

Voor starters (onder de 18 jaar) hebben wij een speciale aanbieding!

De eerste 5 lessen; met de mogelijkheid een cap te lenen, je krijgt een eigen poetssetje en het nieuwe handige logboek voor diverse registraties. Dit alles voor slechts € 107,50   

We verzoeken al onze nieuwe klanten om eerst een kennismakingsmoment bij te wonen. Dit kan op afspraak; op woensdag om 16.00 uur  en op zaterdag om 13.30 uur. 
Stuur voor een aanmelding een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met; naam, leeftijd (potentiele klant) en telefoon nummer. 

Tijdens deze momenten geven we rondleidingen en uitgebreide informatie. Na afloop kunt u eventueel meteen een afspraak maken of op de wachtlijst gezet worden. 

Informatiebijeenkomst kopen of leasen

Informatiebijeenkomst kopen of leasen

Heb je de informatieavond van 10 april gemist of wil je alles nog eens rustig nalezen? Hier vind je alle informatie.

Cursus poetsen en zadelen

Heb jij altijd al willen leren hoe en waarom je je paard/pony moet poetsen en opzadelen? En hoe krijg je dat bit in je pony zijn/haar mond en hoe hoort het zadel te liggen?

Leer het tijdens de cursus poetsen en/of opzadelen!

Privacy Statement

Privacy Statement

Wij hebben ons Privacy Statement aangepast. Deze kunt u terugvinden onderaan de homepage, of lezen via deze link.